Dit is waarom

Stichting Druten Promotie is een groep vrijwilligers die zich geheel belangeloos en zonder eigen gewin inzetten voor de promotie van het dorp en de streek. Druten Promotie, kortweg DruPro genoemd heeft als belangrijkste doelstelling in haar statuten staan: “Promotie van het Dorp Druten in brede zin van het woord. Promotie van het ondernemersklimaat, van het bedrijfsleven en Horeca. DruPro vindt Druten hét winkelhart van Maas&Waal en draagt dat uit.

De Stichting organiseert jaarlijks twee evenementen: De avond-wandel-vierdaagse ( altijd begin juni). En De Dag en Avond van Druten op de eerste donderdag van augustus. Als het aan de vrijwilligers van DruPro ligt worden beide evenementen jaarlijks een topper. Niet voor niets zijn beide evenementen een vast begrip geworden in de samenleving van Druten en omgeving. Ook zijn de DvD en AvD een extra evenement voor de toeristen in de streek tijdens de zomervakanties.

Het Bestuur

Janneke Beers

Horeca, Faciliteiten, Social Media

Bert v.d. Aa

Publiciteit, W4D, Faciliteiten

John van Orsouw

Wandel 4-daagse

Geert van Kraaij

W4D, Markten, Commercie, Gemeente

Axel de Goey

Horeca, Activiteiten, Penningmeester

Vacature

Een jong, dynamisch, spontaan, drive

Bert Martens

Commercie, Gemeente, Voorzitter

Bob Snijders

Horeca, Activiteiten

Egbert Bosch

Activiteiten, Horeca, Commercie, Gemeente

Zie jij jezelf al
tussen dit rijtje staan?

Wij zoeken iemand die:
  • Een jonge en frisse kijk heeft
  • Dynamisch is
  • Spontaan is
  • Een drive heeft om te helpen!
Neem contact op!

DruPro, 45 jaren jong!

De stichting Druten Promotie afgekort Drupro is al vele jaren actief. Een tijdje ging men op de Engelstalige toer: Druten Promotion, maar na een aantal jaren gingen de vrijwilligers toch weer stevig met de voeten in de Drutense ( Nederlandse) klei staan; het werd weer Druten Promotie. 45jaar terug begonnen met een jubileumfeest van Drumito de winkeliersvereniging in die tijd in Druten met o.a. skelterrace, caféfeest en dansen. Direct opvolgend ging de fietsvierdaagse in Nijmegen van start. Men zocht pleisterplaatsen. Druten werd aldus een halteplaats in de Nijmeegse Fietsvierdaagse. Op de eerste donderdag van augustus deed het fietspeloton Druten aan. In de beginperiode werd er voor de fietsers enig vertier aangeboden wat langzaam is uitgegroeid naar het evenement van nu.

De Nijmeegse Fietsvierdaagse is al jaren ter ziele, maar de Dag van Druten bleef er. Twee jaar geleden kwam er De Avond van Druten bij. Enkele jaren geleden was de organisatie van de Dag van Druten even twijfelachtig. De recessie deed zich voelen, de gemeente ging kosten voor het verlenen van hulp declareren en de sponsorgelden liepen terug. Maar na noest overleg met alle direct betrokkenen kwam alles toch weer op de pootjes terecht en is en blijft de Dag van Druten een zomerhit in Maas en Waal.