Over DruPro

Belangenloos en zonder eigen gewin inzetten
voor de promotie van het dorp Druten en de streek.

Stichting Druten Promotie is een groep vrijwilligers die zich geheel belangeloos en zonder eigen gewin inzetten voor de promotie van het dorp en de streek. Druten Promotie, kortweg DruPro genoemd heeft als belangrijkste doelstelling in haar statuten staan: “Promotie van het Dorp Druten in brede zin van het woord. Promotie van het ondernemersklimaat, van het bedrijfsleven en Horeca. DruPro vindt Druten hét winkelhart van Maas & Waal en draagt dat uit.

De Stichting organiseert jaarlijks twee evenementen: De avond wandel 4-daagse ( altijd begin juni). En De Dag en Avond van Druten in het eerste weekend van augustus. Als het aan de vrijwilligers van DruPro ligt worden beide evenementen jaarlijks een topper. Niet voor niets zijn beide evenementen een vast begrip geworden in de samenleving van Druten en omgeving. Ook zijn de Dag en Avond van Druten een extra evenement voor de toeristen in de streek tijdens de zomervakanties.

Het bestuur

Bert v.d. Aa

Publiciteit / commercie, wandel 4-daagse, 

Hellen Klein Velderman

Wandel 4-daagse, Faciliteiten, 

Ingrid Markus van Tiem

Wandel 4-daagse, Social Media

Janneke Beers

Secretaris, Horeca, Faciliteiten, Social Media

Bert Martens

Commercie, Gemeente, 

Egbert Bosch

Activiteiten, Horeca, , Germeente

Geert van Kraaij

Wandel 4-daagse, Markten, Commercie, Gemeente

Janneke Perlo

Wandel 4-daagse, 

Lindy vd Aa

Activiteiten / horeca,  Faciliteiten

Axel vd Goey

Penningmeester, Commercie, Activiteiten / horeca, Faciliteiten

Ivo van Aanholt

Commercie, Social Media, Faciliteiten

Drupro 2023

DruPro, 50 jaren jong!

De stichting Druten Promotie afgekort Drupro is al vele jaren actief. Een tijdje ging men op de Engelstalige toer: Druten Promotion, maar na een aantal jaren gingen de vrijwilligers toch weer stevig met de voeten in de Drutense ( Nederlandse) klei staan; het werd weer Druten Promotie.

In 1974 is het begonnen met een jubileumfeest van Drumito, de winkeliersvereniging in die tijd in Druten, met o.a. skelterrace, caféfeest en dansen. Direct opvolgend ging de fietsvierdaagse in Nijmegen van start. Men zocht pleisterplaatsen. Druten werd aldus een halteplaats in de Nijmeegse Fietsvierdaagse. Op de eerste donderdag van augustus deed het fietspeloton Druten aan. In de beginperiode werd er voor de fietsers enig vertier aangeboden wat langzaam is uitgegroeid naar het evenement van nu!

De Nijmeegse Fietsvierdaagse is al jaren ter ziele, maar de Dag van Druten bleef er. Een paar jaar geleden kwam er De Avond van Druten bij.

Drupro organiseert sinds 1974 ook de avond wandel 4-daagse. Begin juni lopen enthousiaste kinderen (en ouders) of fervente wandelaars de 3 - 5 - 7 - 10 - 15 of 20 kilometer routes. Sommige voor de gezelligheid, anderen om alvast te trainen voor de "grote" 4 daagse van Nijmegen. Wist je dat Druten een van de weinige avond 4-daagsen is die zoveel verschillende afstanden aanbied?

Enkele jaren geleden was het voortbestaan van de stichting twijfelachtig. De recessie deed zich voelen, de kosten liepen op en de sponsorgelden liepen terug. Maar na noest overleg met alle direct betrokkenen kwam alles toch weer op de pootjes terecht en is en blijft de avond wandel 4-daagse, de Dag en de Avond van Druten een hit in Maas en Waal.

Scroll to Top